Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, hakkında açılan davanın duruşmasında tahliyesine karar verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cezaevinde 79 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güventutuklu olduğu davadan tahliye edildi.

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'inde görülen duruşmayı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu çok sayıda HDP’li siyasetçi takip etti.

Savcı, mevcut delil durumunu gerekçe göstererek Güven’in tutuklu halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, dosyada delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı koşuluyla Leyla Güven’in tahliyesine karar verdi.

2 buçuk aydır açlık grevini sürdüren Güven, 10 kilo kaybetmişti. Sağlık durumu kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor. 

LEYLA GÜVEN KİMDİR?

1964 yılında Konya Cihanbeyli'de doğdu. Annesinin adı Cevriye, babasının adı Hacı'dır. Siyasete 1994 yılında Konya HADEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları Yöneticiliği, DEHAP Parti Meclisi Üyeliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 27. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde Almanca bilen Güven, 2 çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum