Hakkari Memur- Sen’den Mısır’daki idamlara tepki!

Hakkari Memur- Sen’den Mısır’daki idamlara tepki!

Memur-Sen Hakkari Şubesi Mısır’da idam edilen 9 genç ile ilgili yaptığı açıklamada, İslam Dünyası ve İslam Birliği Teşkilatı’na idamlara karşı harekete geçme çağrısı yapıldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Memur-Sen Hakkari Şubesi 2012 yılında %51,73 oyla ilk defa seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’ye darbe yapan Sisi hükümetinin darbe karşıtı 9 genci idam etmesine tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi. 
Sendika binasında düzenlen açıklama Memur-Sen il başkanı Şanser Kutluk tarafından okundu.

Maide Suresini “…Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olu”  alıntılayan Kutluk, %51,73 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi hükümetine darbe yapan Sisi hükümetini , meşru hükümeti savunmak için Rabia meydanında oturma eylemi yapan silahsız binlerce insanı katlettiğini söyledi. 

Sisi’nin firavunlaştığını savunan Kutluk, “Emperyalist dünyanın ve işbirlikçi bazı Arap ülkelerinin desteğini alan Sisi, dünyanın kör vicdanından ve ümmetin sessizliğinden güç alarak gittikçe daha da Firavunlaşmakta, darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla idama mahkûm ettiği 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi” dedi. 

BM’nin idamları durdurma çağrılarını yetersiz bulan Kutluk, “İdam edilenlerin “ah”ları arş-ı alaya ulaşırken, ailelerinin gözyaşları insanlığımızı boğuyor. Bugün bütün İslam dünyası benzer bir saldırı altında. Bangladeş hükümeti Müslüman âlimleri ve önderleri idam ediyor; dünya sessiz. Çin’de Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz idam ediliyor, bir milyon Doğu Türkistanlı kamplarda işkence görüyor; dünya sessiz. Filistin’de her gün siviller, masumlar katlediliyor; dünya sessiz.  Arakan’da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor; dünya sessiz. Yemen’de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor; dünya sessiz. Suriye’de her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor; dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam…” diye konuştu. 

‘Mazlum toplumların ve Müslüman ümmetinin kendi göbeğini kendisinin kesmesinden başka çıkar yolu yoktur diyen Kutluk, ümmetin sessizliği ve kayıtsızlığını eleştirdi ve ‘Memur-Sen olarak, bugüne kadar susmadık, susmayacağız” ifadelerini kullandı.  

Mısır’daki idamların durdurulması için İslam İşbirliği Teşkilatına acil toplanma çağrısı yapan Kutluk, şunları söyledi: “Cuntacı Sisi ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır’da idam edilen gençlerimizin şehadetleri vesilesiyle kendilerine rahmet, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyor, Mısır zindanlarındaki masum ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma irademizi bir kez daha ifade ediyoruz”

1-20190225110544.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum