Hakkari Memur-Sen’den  iftar programı

Hakkari Memur-Sen’den  iftar programı

Memur-Sen Hakkari Şubesi bünyesindeki Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen üyeleri iftar programında bir araya geldiler. Programda ‘“Bir Bilenle Bilge Nesil” yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Nergis Düğün Salonunda düzenlenen İftar programına İl Milli Eğitim Müdürü, Bilal Gür, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Hakkari Barosu Başkanı Zeydin Kaya, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Kerim Akar, Memur-sen Hakkari İl Temsilcisi Şanser Kutluk, kurum müdürleri, okul müdürleri, Hakkari Üniversite idari ve akademik birim amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, burada yaptığı kısa açıklamada, sendikacılığı önemseyen bir teşkilat olduklarının altını çizerek, üyelerinin özlük haklarını savunduklarını söyledi.

Sendikanın kuruluş aşamasının büyük emeklerin ürünü olduğunu ifade eden Kolukısa, "Bu sendikanın büyüyebilmesi için çok emek sarf edildi, ter döküldü, bedel ödendi. Özellikle 28 Şubat sürecinde kendi ülkemizde, kendi vatanımızda öteki olmanın, kamu binalarından gönderilmenin acısını çektik, o günleri tecrübeye çevirdik. Adalet duygusunu ne kadar önemli olduğunu o günlerde hepimiz bir kez daha tecrübe ettik. Eğitim-Bir-Sen yetkili olduğu günden bugüne kamu çalışanlarının birçok sorunu çözen, onların haklarını savunan ve bu ülkede kamu sendikacılığı adına ne kadar kazanım varsa hepsinin altında imzası olan bir sendikadır" dedi.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin önemine değinen Kolukısa,  "Ülkenin kuruluşunun inşasına katkıda bulunmak, gençliğin bu ülkenin kıymetli insanlarıyla değerli yazarlarıyla, medeniyetin temel taşları olan eserleriyle buluşmasının, onları okumasının, onlardan bir şeyler öğrenmesini, bunlar hakkında yazılar yazarak hayata ve geleceğe hazırlanması hayaliyle gerçekleştirdiğimiz projemizdir." Şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen İl Şube Başkanı ve Memu- sen İl Temsilcisi Şanser Kutluk ise sendika olarak sorumluluk anlayışı ile hareket ettiklerini dile getirerek, sendikal mücadeledeki 27 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi hakkında bilgi veren Kutluk,  11 okul, 13 grup, 150 öğrenci ve 13 danışman öğretmen ile yürüttükleri proje ile 4 ayda her ay bir kitap olmak üzere toplamda 600 kitabı öğrencilerle buluşturduklarını kaydetti.

Kutluk şunları söyledi: "Eğitim-Bir-Sen ve bağlı olduğu Memur-Sen Konfederasyonu sorunlu değil, sorumlu bir anlayış ve diğerlerine göre değil değerlerine göre çalışmalarını sürdüren bir konfederasyon olarak dünden bugüne ülkemizde ve dünyada yaşanan hadiseler karşısında 'bana buradan ne çıkar' hesabıyla asla hesabi değil hasbi davranarak tavrını ve duruşunu her zaman haktan ve haklıdan yana koymuştur."

Konuşmaların ardından okunan dua ile son bulan iftar programında, ‘B“Bir Bilenle Bilge Nesil” Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.