Hakkari Kızılayı’ndan engelli aileye destek!

Hakkari Kızılayı’ndan engelli aileye destek!

Türk Kızılayı Hakkari Şubesi Bay köyünde evleri selde hasar gören ve aile fertlerinin tamamı engelli olan 7 nüfuslu Çiftçi ailesini ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kızılay Hakari Şube Başkanı Recep Bozurt şube yekilileri ile birlikte kent merkezine 6 kilometre uzakta olan ve bir süre önce sağnak yağışlar ve selden dolayı evi kullanılamaz duruma gelen Arif Çiftçi’nin evini ziyaret etti.

Evin reisi dahil 7 bireyinin engelli olduğu Çiftçi ailesi Türk Kızılayı Hakkari Şubesi Başkanılığına başvurarak yardım talep etmişt. Bunun üzerine harekete geçen şube yetkilileri, evi ziyaret ederek,  ale bireyleri ile yakından ilgilendi.

Çocukları giydiren ve diğer aile bireylerine çeşitli giyim malzemesi götüren Kızılay yetkilileri kullanılamaz durumda olan evi incelediler.

Engelli anne Sinem Çiftçi, yardımları nedeniyle Kızılay yetkililerine teşekkür ederek,” Çocuğumun birisinde kap yetmezliği var. Diğerleri ise zihinsel engeli eşim ve bende engelliyiz. Meydana gelen yağışlarla birlikte evimizin arkasındaki kanal tıkanarak sel suları evimizi kullanılamaz hale getirdi.Ev eşyalarımız sel suları altında kaldığı gibi evde de tahribatlar meydana geldi" diye konuştu.

2-805.jpg3-643.jpg

1-884.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.