Hakkari kayak merkezi dolup taştı VİDEO-FOTO GALERİ

Hakkari kayak merkezi dolup taştı VİDEO-FOTO GALERİ

Hakkarililer, sömestir tatilinin son gününde 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezine akın ettiler. Kayak severler, hem kayak yaptı hem de kar üstünde piknik yaparak güneşli günün tadını çıkarttılar. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2019 -2020 eğitim öğretim yılının birinci yarı yıl tatilinin son gününü fırsat bilen kayak severler kar kalınlığını 3 metreyi bulduğu Hakkari'deki, Merga Bütan Kayak Merkezi'ne akın ettiler. 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje ile 15 milyon TL masraf yapılarak donanımlı hale getirilen Merga Bütan Kayak Merkezi dolup taştı. 

Kar örtüsünün oluşturduğu doğal güzelliklerin insanı büyülediği manzaranın tadını çıkaran kayak tutkunları, bir yandan kayak yapıyor diğer yandan ise kar üstünde mangal yakıp semaver çayı içmenin keyfini yaşıyor.  
Vatandaşların arasına girerek kayak yapan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Merga Bütan Kayak Merkezinin, Hakkari’nin, Van’ın, doğunun hatta İran ve Irak’lı vatandaşların ziyaret yeri olduğunu söyledi. 

Türkiye’nin en kaliteli karının Hakkari’de bulunduğunu ifade eden Vali Akbıyık, “Şuanda yaklaşık 3 metre civarı kar mevcut ve Türkiye’nin en kaliteli karı burada diyebiliriz. Gördüğünüz gibi kayak severler burada mutlu bir şekilde gönül rahatlığı ile kayak yapıyorlar. Hakkari’mizde biz her zaman hayat var diyoruz hakikaten hayat var. Hakkari, dağları ile Zap Nehri ile raftingi ile kış turizmine dağ turizmine Türkiye’de en cazip yerlerden biridir. Burada yaptığımız yatırımlarla da bu kayak merkezini daha da cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Şuan bu kayak merkezinde bir otel inşaatımız var. İnşallah konaklama yerimiz ve ya spor kamp alanı da diyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda 5 yıldızlı konaklama yerimizle beraber. Ulusal ve uluslararası birçok sporcu buraya gelecek. Bir çok uluslararası müsabakalar burada düzenlenecektir. Telesiyejimizi uzattık. Pisti 3 buçuk kilometreye çıkarttık. Yapacağımız diğer yatırımlarla beraber gerek kayak merkezimiz gerek Hakkari’mizin diğer turizm potansiyeli bundan sonra milli ekonomiye, turizme kazandırılacaktır. Hem Hakkarililer hem de civardaki vatandaşlarımız yerliler, yabancılar Hakkari’de turizm adına, kültür, tarih sanat adına güzel vakit geçirebilecekler. Kısacası Hakkari’de hayat var diyoruz tüm kayak severleri Hakkari’ye bekliyoruz” diye konuştu.

images-(1)-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.