Hakkari İŞKUR'un engelli ve hükümlü desteği sürüyor

Hakkari İŞKUR'un engelli ve hükümlü desteği sürüyor

Türkiye İş Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü istihdamına yönelik desteklemelerin 2019 yılında da devam edeceğini açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlar için, sağlamış olduğu hizmetler ve bu hizmetlerden nasıl yararlanabileceği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kızılkaya, İŞ-KUR olarak, Engelli ve Eski Hükümlülerin istihdamına yönelik projeleri desteklemeye devam ettiklerini belirterek, "Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca Engellilerin ve Eski Hükümlülerin özellikler kendi işlerini kurmalarına ve Engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak sağlamak amacıyla 'Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan İşverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonun çalışma usul ve esasları hakkında yayımlanan genelge kapsamına alındı" dedi. 

2018'de Hakkâri İŞKUR'a başvuran 7 engelli ile 16 eski hükümlü projelerinin kabul edildiğini anlatan Kızılkaya, ” Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlerin kendi işlerini kurmasına ve engellerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projelerine başvuruda bulunmak isteyenlerin, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek isteyenlerin Hakkari Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğünde çalışan İş ve Meslek Danışmanlarıyla iletişime geçebilirler veya www.iskur.gov.tr sitemizin Duyurular sayfasında takip edebilirler” diye konuştu. 

Kızılkaya şunları söyledi:‘’Eski Hükümlü ve Engelli Vatandaşlarımızın İŞKUR İş arayan kayıtlarını yapmayanların kayıtlarını İl Müdürlüğümüze ya da ilçelerimizdeki Hizmet Noktalarımıza uğrayıp yapmalarını, Bireysel İş Arayan Kayıtlarını yapmak isteyenlerin de   www.iskur.gov.tr internet adresinden yapabilirler. İŞKUR kamu ve Özel sektör İş ilanları, Engelli ve Eski Hükümlü projeleri ve Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İl Müdürlümüzdeki İş ve Meslek Danışmalarıyla iletişime geçsinler.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.