Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri teyakkuzda

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri teyakkuzda

Hakkari'de etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle Yüksekova İlçesi Onbaşılar Köyü yolunda meydana gelen heyelan ve sel, ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yüksekova ilçesine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Onbaşılar Köyü Ağaçlı ve Ağılcık mezraları ile grup köy yollarının ulaşımını sağlayan yolda heyelan meydana geldi.

Heyelan ile birlikte yol kenarındaki Hirmin deresinin taşması sonucu yaşanan sel nedeniyle yol kısa süreliğine ulaşıma kapandı.

Köy yolunda meydan gelen sel ve heyelana anında müdahale eden Yüksekova İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefliği ekiplerimiz, kısa sürede sel suları ile taş ve topraktan temizlediği köy yolunu yeniden ulaşıma açtı.

Köy yolundaki trafik akışını kontrollü bir şekilde sağlayan ekiplerimiz, olası bir sel ve heyelan felaketine karşı 1 ekskavatör, 1 loder ve 2 kamyon ile birlikte bölgede hazır bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.