Hakkari Barosundan başkanların tutuklanmasına tepki

Hakkari Barosundan başkanların tutuklanmasına tepki

Hakkari Barosu, Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları Cihan Karaman, Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’nın görevlerinin başında iken gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Ekim tarihinde yürütülen soruşturma sonucunda Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları tutuklandığı anımsatıldı.

Baro açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın çoğunluğunun oyunu alarak seçilen Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman ve Yüksekova Belediyesi Başkanları İrfan Sarı ile Remziye Yaşar’ın görevlerini icra ederken tutuklanmaları, halkın iradesine karşı yapılan bir haksızlık olduğu gibi Hukuk Devleti ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir. Seçimler halk iradesine dayalı olup demokratik yaşamın güvencesidir. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararının alınması, seçilmişler kadar seçenler açısından da hak ihlali sayılmaktadır. Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanlarının, görevlerinin verdiği sorumluluk da dikkate alınarak, kaçma şüphelerinin olmaması nedeniyle orantılı seçenek yaptırımlar mümkün iken, tutuklanmalarına karar verilmesi, Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere aykırılık teşkil etmektedir. Halkın özgür iradesini kullanarak seçtikleri Başkanların, derhal serbest bırakılmaları ve görevlerine dönmeleri Ulusal ve Uluslararası Hukuk ve Demokratik yaşam açısından elzemdir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum