Hakkari Ak Parti'den 28 Şubat açıklaması!

Hakkari Ak Parti'den 28 Şubat açıklaması!

Ak Parti Hakkari İl Örgütü 28 Şubat darbesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamada ‘Post Modern Darbe’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğu vurgulandı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ak Parti Hakkari il yönetimi 1997 yılında dönemin iktidarını devirmek amacıyla gerçekleştirilen 28 Şubat Darbesi’nin 22. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi. 

Partinin seçim bürosu önünde düzenlenen açıklamaya İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari Belediye Başkan Vekilli ve Ak Parti’nin Hakkari Belediye Başkan adayı Cüneyit Epçim, Durankaya Belde Belediye Başkan adayı İsmail Demirci, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

Ellerinde 28 Şubat Darbesi’ni kınayan Ak Partililer adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Necmettin Yakar, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odakları, yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak, millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunduğunu söyledi.

İltica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğünün zapturapt altına almak istediğini kaydeden Yakar, post modern darbe sonrası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda tahribata yol açtığını belirtti. 

Yakar, darbecilerin 28 Şubat’ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulunduğunu vurgulayarak, “Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne göre bölerek kategorize ettiler. O gün hakları zorla elinden alınanlar, siyaset yapması engellenenler, başörtüsü nedeniyle eğitim hakkından edilenler bugün TBMM’de milletimize hakkıyla hizmet etmektedir. Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu şiir gerekçe gösterilerek ‘muhtar’ olmasına dahi tahammül edilemeyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün milli iradeden aldığı güç ve inançla, vesayetçilerden, zulmedenlerden ve darbecilerden hukuk yoluyla hesap sormaktadır. Aziz milletimiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminde demokrasi destanı yazarak Anadolu topraklarında darbeler tarihine nokta koymuştur” dedi. 

AK Parti iktidarıyla birlikte vesayet siyasetinin kırıldığını savunan Yakar,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. AK Parti Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları olarak bizler üzerimize düşen görevin farkındayız. 28 Şubat’ta ikna olmadık! O dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız. Kinle ya da nefretle değil adaletle hareket edeceğiz. Devletimizi, bayrağımızı, istiklalimizi ve demokrasimizi koruyacağız. 28 Şubat müdahalesinden 22 yıl sonra güçlü demokrasisi ve artan özgüveniyle ilham kaynağı olan bir Türkiye var artık” şeklinde konuştu. 

3-727.jpg

8-145.jpg

7-191.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum