Hafta kısıtlaması nasıl uygulanacak? Hakkari'de kısıtlama olacak mı?

Hafta kısıtlaması nasıl uygulanacak? Hakkari'de kısıtlama olacak mı?

Türkiye genelinde koronavirüs riskine göre 4'e ayrılan illerde hafta sonu farklı kısıtlamalar uygulanacak. Hakkari de haftasonu kısıtlamaları kaldırılan iller arasında yer alıyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de 'yerinde karar' uygulamasına geçildi. “Kademeli ve kontrollü normalleşme” kararı alınmasının ardından ilk kez bu hafta sonu yeni kısıtlamalar uygulanacak.

İllerin vaka sayısına göre kısıtlamalar da değişiklik gösterecek. Bu değişiklik, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illere göre uygulanacak.

HAKKARİ'DE HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK

Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırıldı. Hakkari de düşük riskli iller arasında yer aldığı için Hakkari'de haftasonumu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise pazar günü devam edecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER: (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bilecik, Kütahya, Muğla, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Kırıkkale

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Eskişehir, Afyon, Isparta, Ankara, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Maraş, Antep, Hatay, Malatya, Sivas, Erzincan, Dersim, Elazığ, Erzurum, Kars

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır

İSTANBUL’DA KISITLAMA NASIL OLACAK?

İstanbul'da da diğer tüm turuncu renkteki illerde yuygulanan kısıtlamalar geçerli olacak. İstanbul Valiliği, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nasıl uygulanacağına dair açıklama yayımladı.

İstanbul Valiliği tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma saat 21.00­ ile Cumartesi 05.00 arasında ve Cumartesi saat 21.00 ile Pazartesi 05.00 arasındadır. Cumartesi günleri saat 05.00­ ile 21.00 arasında kısıtlama yoktur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada "65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-­14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00- ­18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.