Gözaltına alınan avukatlardan 22’si serbest

Gözaltına alınan avukatlardan 22’si serbest

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında 101 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 24’ü avukat 72 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında evlerine yapılan baskında gözaltına alınan 24 avukattan 22’si emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Barosu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltında tutulan 24 meslektaşımızdan 22'si ifadeleri alındıktan sonra saat 21:30'da serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 2 meslektaşımızın da derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Destek ve dayanışma gösteren tüm meslektaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında 101 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 24’ü avukat 72 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan diğer isimler emniyette tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.