Gerilim tırmanıyor: 'İki uçağı düşürdük'

Gerilim tırmanıyor: 'İki uçağı düşürdük'

'Düşman kardeşler' Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir gerilimi bu sabah dikkat çekici biçimde tırmandı. Pakistan, Hindistan'ın dün topraklarında düzenlediği hava saldırısına misilleme yaptı. İki Hint uçağının düşürüldüğü belirtiliyor.

 Pakistan ile Hindistan arasındaki Keşmir gerilimi tırmanıyor. Hindistan’ın ay başında Keşmir’de 44 askerin ölümüne yol açan intihar saldırısından sorumlu oldukları gerekçesiyle Pakistan topraklarındaki militanlara hava saldırısı düzenlemesinin ardından, bu sabah İslamabad’dan misilleme geldi.

‘PİLOT REHİN’

Pakistan, Keşmir’in Hint kontrolündeki bölgesine hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı. Bunun üzerine Pakistan hava sahasını ihlal eden iki Hint uçağının düşürüldüğü, bir pilotun da rehin alındığı açıklandı.

HAVAALANLARI KAPANDI

Hindistan’ın ülkenin kuzeyindeki en az dört havalimanını kapattığı, Hint Havayolu firması Air Vistara’nın kuzey kentlerine uçuşları durdurduğu belirtiliyor…

İki ülke arasındaki gerilim, 14 Şubat günü Keşmir’de düzenlenen bir intihar saldırısında en 40 Hint paramiliter polisinin hayatını kaybetmesi sonrası tırmanmıştı. Hindistan, Pakistan tarafındaki Ceyşü Muhammed isimli militan grubunu bu saldırıdan sorumlu tutarak, 1971’deki savaştan bu yana ilk kez Pakistan topraklarında hava saldırısı düzenlemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.