Gazze’de bir ilk

Gazze’de bir ilk

Kız çocuklarının ve kadınların uluslararası standartlarda boks yapabilmesi için Gazze Şeridi'nde kadın boks ringi açıldı. Bu ring uluslararası maçlara da ev sahipliği yapabilecek.

Gazze’de kadınlar kültür sanattan siyasete, hukuktan toplumsal yaşama birçok alanda var olma mücadelesi veriyor. Bu alanlardan biri de spor alanı. Kadınlar toplum baskısına rağmen spor alanında önemli başarılar elde ediyor. Gazze’de bu anlamıyla Boks Konseyi tarafından çocuklardan ve gençlerden oluna “Kadın Boks” takımı kuruldu. 8 Ekim’de ise kentin ilk kadın boks ringi açıldı.

Jinha’dan Refif Esleem’in haberine göre, Filistin Olimpiyat Boks Federasyonu Konseyi üyesi Fewziya El-Qîşawî, federasyonun kadınlara ve genç kadınlara uluslararası standartlarda boks yapmaları için ilk alanı açtığını söyledi.

Gazze Şeridi’nin geçmişte uluslararası takımlara ev sahipliği yapmadığını belirten Fewziya El-Qîşawî, “Ancak bugün bu takımlar bu sektörün güney illerinin topraklarında maçlara ev sahipliği yapabilecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.