Fransa'da koronavirüs nedeniyle ekonomide kara tablo 

Fransa'da koronavirüs nedeniyle ekonomide kara tablo 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, koronavirüs salgınının yarattıığı ekonomik kriz nedeniyle, ülkesinin 1945'ten bu yana en büyük resesyona sürüklenebileceği ifade etti.

Başkent Paris'te, Senato önünde korona krizi ile ilgili soruları yanıtlayan Le Maire, yaşanacak ekonomik krizin, 2008'deki küresel finans krizinden daha ağır olacağını dile getirdi. 2008'de yaşanan kriz, Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nı (GSYH) yüzde 2,9 oranında düşürmüş, bu da İkinci Dünya Savaşı'ndan o güne dek ülkede yaşanan en ağır ekonomik kriz olarak kayıtlara geçmişti. 

Maliye Bakanı Bruno Le Maire, salgının ülkeyi, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş bir "iktisadi şoka" sürüklediğini dile getirdi. Fransız İstatistik Kurumu Insee, salgını önlemek için mart ayı başında alınan önlemlerin bir ay sürmesi durumunda GSYH'nin, bir önceki yıla oranla yüzde üç, iki ay sürmesi halinde de yüzde 6 küçülmesini öngörüyor. Almanya'da ise uzmanlar tarafından hazırlanan bir rapora göre GSYH'de yüzde 2,8-5,4 arasında bir düşüş bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.