Final sınavındaki HDP sorusu iptal edildi

Final sınavındaki HDP sorusu iptal edildi

HDP'ye açılan kapatılma davası kastedilerek yönetilen iki soruyu iptal eden Pamukkale Üniversitesi, "gerekli tahkikat ve incelemeler başlatıldığını" duyurdu.

Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine final sınavında  “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi" şeklinde soru yöneltti.

HDP'ye açılan kapatma davası kastedilen sorunun yanıt seçeneklerinde ise; İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Ak Parti yer aldı.

Bir diğer soruda ise hangi kurumun “Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği” soruldu. Cevaplarda Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri yer aldı.

Gelen  tepkiler üzerine Pamukkale Üniversitesi'nin sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada, “Ulusal basına yansıyan ve PAÜ İİBF İktisat Bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde yöneltilen iki soru iptal edilmiş olup, gerekli tahkikat ve incelemeler başlatılmıştır” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.