Filistinli Doktor, Hakkarili Hastalara Şifa Dağıtıyor VİDEO

Filistinli Doktor, Hakkarili Hastalara Şifa Dağıtıyor VİDEO

SAĞLIK Bakanlığı tarafından Hakkari’ye atanan Filistin asıllı Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Hüsam İbrahimoğlu, kentte görev yapmaya başladı. .

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari’ye atanan Filistin asıllı Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Hüsam İbrahimoğlu, kentte görev yapmaya başladı.  İlk görev yeri Hakkari olan Dr. İbrahimoğlu, kentte çok mutlu olduğunu ve halka daha iyi hizmet vermek için Kürtçe öğreneceğini söyledi.

İlk ve ortaokulu Suudi Arabistan, Lise öğrenimi Filistin’de yapan Dr. Hüsam İbrahimoğlu, 1999 yılında  Türkiye’nin verdiği burs ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’ni okudu. Tıp eğitimini burada tamamlayan Dr. İbrahimoğlu, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi uzmanlığını kazandı.

Bu yıl Türk vatandaşlığını kazandıktan sonra Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 82. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası sonucunda Hakkari’ye atanan Filistin asıllı Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Hüsam İbrahimoğlu (38) kentte görev yapmaya başladı.

İlk görev yeri olarak Hakkari’ye atanan Filistin asıllı Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Hüsam İbrahimoğlu, Hakkari’de olduğunu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hakkarili insanların çok sıcak kanlı olduğunu söyleyen Dr. İbrahimoğlu, “Filistin asıllıyım. 1999’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinlilere verdiği burs ile geldim. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudum. Ondan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahı uzmanlığını kazandım.  Eğitim bittikten sonra bu yıl Türk vatandaşlığı kazandıktan sonra Hakkari’ye atandım. Hakkari’ye geldiğim için mutluyum. Şehir güzel, insanlara daha da iyi. Çok saygılılar aynı zamanda yardım severler. Hakkarililer çok sıcak kanlı. Burada hiç yabancılık çekmiyorum. Doktorlara, öğretmenlere, güvenlik güçlerine burada halk çok saygılı. Haberlerde söylendiği gibi değil, Hakkari’yi gelip gördüklerinde böyle bir şey olmadığını yalan olduğunu anlayacaklar. Bende aslında öyle düşünüyordum ama öyle bir şey yok.

“HAKKARİLİLERE DAHA İYİ HİZET VERMEK İÇİN KÜRTÇE ÖĞRENECEĞİM”

Hakkari halkını çok sevdiğini belirten doktor İbrahimoğlu, halka daha iyi hizmet vermek için Kürtçe öğreneceğini belirtti.

İbrahimoğlu, “İki aydır Hakkari’deyim. Burada Türkçe bilmeyen vatandaşlarımız var. Bir çok hasta geliyor bu sorunu yaşıyor. Dertlerini iyi anlayabilmek ve onlarla daha iyi bir iletişim ve diyalog kurmak için Kürtçe’yi öğrenmek şart diye düşünüyorum. Bende onları daha iyi anlayabilmek için Kürtçe öğrenmeye çalışacağım. Şuan yavaş yavaş bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ama bunu pratiğe dökmeyi düşünüyorum.  2 yıl yada daha fazla burada kalabilirim. O yüzden muhakkak öğreneceğim.”

 

1-885.jpg2-806.jpg3-644.jpg6-269.jpgimg_0463.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.