Esad'dan firari askerlere af

Esad'dan firari askerlere af

Suriye'de asker kaçaklarına özel af çıkarıldı. Devlet Başkanı Beşar Esad'ın sosyal medya hesaplarından duyurulan af, komşu ülkelere sığınan erkekleri de kapsıyor.

 Suriye hükümeti, iç savaş sırasında ordudan firar eden ya da zorunlu askerlikten kaçan erkeklere yönelik yeni bir af çıkardı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sosyal medya hesaplarından açıklanan af kapsamında, Suriye içindeki firarilere aftan yararlanmak için dört, ülke dışındakilere de altı ay süre tanınıyor.

Buna göre, bu kişiler verilen sürede teslim olmaları halinde ceza almayacak. Öte yandan af, silahlı isyana katılanları kapsamıyor.

Suriye yasalarına göre, asker kaçakları yıllar süren hapis cezaları alabiliyor. Yardım kuruluşları, Suriyeli sığınmacıların eve dönmekten kaçınmalarının öncelikli sebeplerinden birinin de bu cezalar olduğunu söylüyor. Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana ordudan kaç kişinin firar ettiği, kaç kişinin silahlı isyana katıldığı veya komşu ülkelere kaçtığı bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.