Erdoğan: Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik

Erdoğan: Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı, eğitim-öğretimde-kültürde ise arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" dedi.

İstanbul Başakşehir’de İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, "Medyamız en modern altyapıya sahip ama bizim sesimizi nefesimizi yansıtmıyor" diye konuştu.

Erdoğan, "En haklı olduğumuz konularda bile kendimizi dünyaya anlatamıyoruz. İşte bunun için de fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Geçmiş ve mevcut tüm medeniyetlerin birikimini kullanarak hepsinin ötesine geçme kararlılığında olmaları gerektiğni belirten Erdoğan, "Ne insanlığın milletimizin ve inancımızın binlerce yıllık birikimine sırtımızı döneceğiz ne de modern dünyanın sunduğu imkanları reddedeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.