Elektrik ve doğal gaz sayaçları 3 ay okunmayacak

Elektrik ve doğal gaz sayaçları 3 ay okunmayacak

EPDK, corona virüs salgını nedeniyle elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni bir karar aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), koronavirüs salgınıyla mücadelede sosyal mesafe kuralına uyulabilmesi adına doğalgaz ve elektrik sayaçlarının 3 ay boyunca okunmaması kararı alındığını duyurdu.

Ancak tüketiciye geçmiş dönem tüketim ortalamalarına göre fatura kesilmeye devam edilecek.

EPDK'nın açıklamasında geçici olacağı belirtilen uygulamaya dair "Uygulama sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacak ve yalnız bu durumlar için kıyasen fatura yöntemi izlenecektir." denildi.

Açıklamaya göre Hesaplama şu şekilde yapılacak: "Mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacaktır."

EPDK, uygulama sona erdikten ve sayaç okunduktan sonra, gerçek tüketim miktarına göre düzeltmenin yapılacağını belirtti.

Açıklamaya göre uygulama sonunda tüketicinin alacağı oluşması halinde ödeme anında yapılacak, tüketiciye borç oluşması halindeyse sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum