Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimlerini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Ekrem İmamoğlu, 70 gün aradan sonra ikinci kez mazbatasını alarak resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

23 Haziran seçimlerinde rakibi Binali Yıldırım’la arasındaki oy farkını 31 Mart'taki 14 bin seviyesinden 806 bine çıkartan İmamoğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan İl Seçim Kurulu’na giderek kurul başkanı Ziya Bülent Önder’den mazbatasını aldı ve İstanbul’un seçilmiş 10. belediye başkanı oldu.

Hak yerini buldu, 16 milyon İstanbullu adına mazbatamızı aldık. #YeniBirBaşlangıç

Eşi ve oğluyla birlikte geldiği İl Seçim Kurulu’nda kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, ‘‘Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul. Türkiye’mizin lokomotif şehri. Seçim sürecinde görev yapan 39 ilçe seçim kurulu heyetlerine, dünden bu güne bütün ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasında katkı sunan her demokrasi neferine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamızı çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır’’ dedi. 

Mazbata teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Muharrem Erkek ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İyi Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu da katıldı.

Devir teslim yapıldı

İmamoğlu, mazbata töreninin ardından görevi devralmak üzere Şaraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gitti.

Burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı.

İmamoğlu, ‘‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mührünü devraldım. Biraz önce de mazbatayı devraldım. Allah mahcup etmesin. Böyle kadim bir kente belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ve hissediyor. Şu anda en fazla hisseden benim diye düşünüyorum. Bu şehrin tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlar yapmaktan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı istiyorum. Türkiye'nin ve Avrupa’nın en büyük kentine hizmet etmek için hareket edeceğime söz veriyorum. Ülkenin her kademesiyle uyumlu çalışma şiarı edineceğim’’ dedi.

Saraçhane'de İstanbullulara hitap etti

İmamoğlu, Şaraçhane’deki belediye binası önünde kendisini bekleyen binlerce İstanbullu’ya hitap etti. İmamoğlu, Nazan Öncel'in "Kimler Gelmiş" şarkısı eşliğinde otobüse çıktı. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İmamoğlu konuşurken yanında yer aldı. İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu'yla birlikte saatlerdir kendisini bekleyen İstanbulluları selamladı.

"Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez"

İmamoğlu konuşmasında şu mesajları verdi:

"Bugün İstanbul'un bayramı. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdecisi bugün. İstanbul'a hayırlı olsun. 31 Mart gecesi birileri saati durdurmak istedi. Ama 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati 23 Haziran'da millet çalıştırdı millet. Saati durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse yok sayamaz. Milletin iradesine ve milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız millet de öyle bir karar alır ki bunun önünde hiç kimse duramaz. İstanbul bunu ispat etti."

"İstanbullu benim adalet duygularımla oynayamazsınız dedi"

"İstanbullu bir avuç insana öyle bir ders verdi ki 'yaşasın Cumhuriyet yaşasın demokrasi' dedi. İstanbul bu millete büyük bir öz güven kazandırdı. İstanbullu dedi ki 'benim adalet duygularımla oynayamazsınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi."

"İstanbullu 23 Haziran'da Cumhuriyet'e ve demokrasiye bağlılığını tescilledi. Dünyaya da şunu gösterdi: Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değil, Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır. İstanbullu oy veren vermeyen herkesin en barışçıl duygularıyla sandığa gitmesi çok değerli."

"Demokrasiyi hiçe sayanları yok saydık"

"Ben bu şehrin 16 milyon insanına hiç ayrım yapmaksızın teşekkür ediyorum. Biz hep beraber demokrasiyi hiçe sayanları milletçe yok saydık. Yok, hükmündedir onlar."

"Bu şehirde 16 milyon insanımıza eşit olduğumuzu gösterdik. Zengini fakiri eşitiz. Ayrımcılık yok. Kürt eşit, Arap'ı, Arnavut'u, Hıristiyanı, Süryanisi, Yahudisi herkes eşit. Milletçe biriz biz. Sünnisi Alevisi hep bir aradayız. 16 milyon bütün vatansever olarak bu millet için bu devlet için hizmeti en önemli karakter biliriz. 23 Haziran bir kez daha bu mesajı vermiştir."

"Evladı olduğum beni yetiştiren CHP'ye, beni aday gösteren Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İyi Parti'ye Sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Her iki il başkanıma, örgütlerimize teşekkür ediyorum."

İmamoğlu konuşmasında, diğer siyasi partilerden HDP, AKP, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi'nin yanısıra İstanbul Gönüllüleri'ne, gençlere ve kadınlara da teşekkür etti.

"İstanbul'un nimetlerini 16 milyona eşit ve adil paylaştıracağım"

"İstanbul'un nimetlerini 16 milyona eşit ve adil şekilde paylaştıracağım. Benim sefer görev emrim çıktı. Kendimi bu şehrin çocuklarına gençlerine adayacağım. Sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme lüksümüz yok. Seçim bitti."

"Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız"

"Bu yaptığımız İstanbul Buluşması ile hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Hep birlikte çözüm üreteceğiz. İstanbul'a herkesin gönül vermesini istiyorum. Her yere göz kulak olmanızı istiyorum. Benimle birlikte çalışmaya hazır mıyız? Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. Mali olarak hazır olan iş insanlarına sesleniyorum. Başta kreş kampanyamız olmak üzere sosyal anlamdaki birçok projemize eşlik etmelerini bekliyorum. İstanbul'un her kesimini seferberliğe davet ediyorum."

"Bu şehirde başka bir dönem başlatıyoruz"

"Biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz, insanlarına saygınlık kazandıracağız. Başka bir mutluluk, sevgi, saygı ortamı inşa edeceğiz. Uygar bir şehir olacağız. Bu şehirde başka bir dönem başlatıyoruz. Şeffaf, katılımcı bir İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak. Hızlıca hizmet üretecek. Buradan duyurmak istiyorum, belediyede işine sahip alın teri döken kişinin başımın üstünde yeri var. Belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla işim olmaz."

"Biz bu şehirde kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Bu şehir hoşgörü şehri olacak. Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye'dir. Siyasette kirli dili yok edeceğiz, partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var. Bunu unutmayalım."

"Kendimi 16 milyon İstanbullu'ya emanet ediyorum"

"Benimle gurur duyacağınız işler yapacağız. Hatamız olduğunda lütfen uyarın. Bizi eleştirin, bizi yalnız bırakmayın. Bizim arkamızdan başka işler çevirenler varsa onlardan da bizi koruyun. Bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Biz kişilere değil partilere değil İstanbul'a hizmet etmeye geliyoruz. Onların güzel duyguları her sabah kalktığımızda şarj edecek, güne enerjik başlayacağız. Çok güzel işler başaracağız."

"Bana ve bu döneme dualarınızı esirgemeyin. Yardımınıza desteğinize ihtiyacımız var. Kendimi 16 milyon İstanbullu'ya emanet ediyorum. Hepinizi çok seviyorum, her şey çok güzel olacak. Oldu oldu. İyi ki varsınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.