Durankaya eski Belediye Başkanı Kaya'dan açıklama

Durankaya eski Belediye Başkanı Kaya'dan açıklama

Durankaya eski Belediye Başkanı 31Mart'ta yapılacak olan Yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Kemal Kaya mesajında şu ifadeleri kullandı.

"Basına ve Kamuoyuna

Mahalli İdareler Genel (Belediye) Seçimlerine kısa bir zaman kala; doğal olarak kimi seçmenler oyunu kullanmak istediği seçim bölgesine taşımaya başlamıştır. Yürürlükte olan yasal mevzuat gereği, kanununun vatandaşa tanıdığı bir hakkı kullanmak en temel ve demokratik haktır.

Vatandaşın bu hakkını kullanmayı hazmedemeyenler, vatandaşla gönül bağı kuramayanlar; şahsım üzerinden, Kemal Kaya, HDP’den aday oluyor bu sebeple bu oylar taşınıyor gibi aslı olmayan, temelsiz bir iddia da bulunuyor. Bu asılsız iddia üzerine kimi seçmen kaydının iptal edildiği bilinmektedir. Bu duyumlar ışığında birileri şahsım üzerinden bazı gerçek dışı beyanlarda bulunarak kendisine siyasi rant devşirme peşinde oldukları ve kendilerini avutacak bir dal aradıkları anlaşılmaktadır.

Yalnız herkes şundan emin olsun itibar suikastçılarına prim vermeyeceğim. Tüm kamuoyu ve saygıdeğer Durankaya halkımızın bildiği üzere uzun bir süre kamuda önemli görevlerde bulundum. Mülki idare amirleriyle yakın teşri-i mesaide bulundum. 1995 yılında yapılan Mahalli İdareler ara seçimlerinde: Durankaya Belde Belediye Başkanı adayı oldum ve seçimi kazandım.

1999 yılında tekrar aday oldum ve büyük bir başarı ile seçimi ikinci kez kazandım. 2002 yılında AK Parti kurulunca seçildiğim partiden istifa ederek AK Parti’ye katıldım. Yaptığım hizmetler ve arkamda bıraktığım eserler bugün itibariyle değerli Durankaya halkımızın hizmetindedir. İl Tipi Sağlık Ocağı, 12 derslikli İlk öğretim okulu, 500 öğrenci kapasiteli Pansiyon, Belediye Hizmet Binası, Beldede bulunan tüm mezarlıkların çevre düzenleme işi, üç adet köprü bunlardan sadece bir kaçıdır. Aynı dönemde; 2 adet 15 kişilik minibüs,1 adet makam aracı, 1 adet traktör satın alınmıştır. Üstelik personel maaşları ve sosyal güvenlik primleri düzenli ödenerek ve dokuz yılın sonunda borçsuz bir belediye bırakılarak bu hizmetler yapılmıştır.

Özellikle vurgulamak isterim ki; bu hizmetlerin tamamı kişisel beceri, kapasite ve kabiliyetle yapılmıştır.Yol yapım işi, stabilize, menfez ve büz döşeme, havuz, bazı içme ve sulama suyu hizmetlerini saymıyorum bile.Basın aracılığıyla bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum: 2024 Yerel Seçimleri için; halkımızın teveccühü doğrultusunda mutlaka aday olacağım. Ancak şunu net olarak ifade etmek istiyorum HDP/YSP’den kesinlikle aday; yada aday adayı olmayacağım.

Boşuna kimse heveslenmesin, avuçlarını ovuşturup siyasi itibar suikastçılığına soyunmasın. Değerli halkımızda, bu tür algı operasyonlarına tevessül etmesin. HDP/YSP dışında, başta AK Parti olmak üzere, Cumhur İttifakının diğer tüm siyasal partilerinden aday adayı olmaya açığım. "

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Kemal KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum