Dünyanın en güçlü böceği görüldü

Dünyanın en güçlü böceği görüldü

Değeri 90 bin dolar olan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen Gergedan Böceği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görüldü.

Yurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan Gergedan Böceği, dün sabah saatlerinde ilçeye 9 kilometre uzaklıkta bulunan Bataklık (Silvana) Köyü’nde görüldü. Turan Erci isimli vatandaş, ağaç kestiği sırada ağaç kütüğünün içinde Gergedan böceğini fark etti. Erci, tarafından araştırılan böceğin, dünyanın en güçlü böceği olduğu öğrenildi. 

90 BİN DOLAR DEĞERİNDE 

Erci böceği daha sonra doğaya bıraktığını aktardı.  Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan Erci konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:  “Dün sabah ağaç kesitimiz esnada ağaç kütüğünün içinde bulduk. Ne böceği olduğunu ilk etapta kestiremedik. Daha sonra böceği internet üzerinden araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan Gergedan Böceği olduğunu öğrendik” dedi. 

Araştırmaları sonucu Böceğin 90 bin dolar olduğu öğrendiklerin belirten Erci “İnternet verilerine göre 90 bin dolar değeri varmış. Tabii onu tam olarak bilmiyoruz. Kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabilen bir böcek türü. Biz böceği tekrar doğal yaşam alanına bıraktık”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.