Dünya Kupasında krizi

Dünya Kupasında krizi

Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması fikrine Avrupalılardan tepkiler sürüyor: Associated Press, fikre karşı çıkan ülkelerin FIFA'dan ayrılık kozunu oynayabileceğini yazdı.

FIFA ve UEFA arasındaki 'Dünya Kupası aralığı' tartışması sürüyor. Birçok ülke ve federasyonu ziyaret ederek Dünya Kupası'nın 4 yılda bir yerine 2 yılda bir yapılması fikrini anlatan Infantino'ya bazı Avrupa ülkeleri karşı geliyor.

AP'nin haberine göre Avrupa'daki bazı ulusal futbol federasyonları, 2 yılda bir Dünya Kupası'na karşı çıkarak FIFA'dan ayrılmayı düşünüyor.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de Dünya Kupası'nın iki yıl arayla yapılması fikrine sıcak bakmıyor. Uygulama hayata geçerse 2028 yılında hem Dünya Kupası hem de Avrupa Futbol Şampiyonası aynı dönemde oynanmak zorunda olacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de FIFA Dünya Kupası'nın dört yıl yerine iki yılda bir yapılmasının, futbol dışındaki branşların gelişimini baltalamasından endişelendiklerini belirtmişti.

Teklif, aralık ayında üye federasyonlarca oylanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.