Doğaseverlerin yeni trekking merkezi Hakkari

Dört mevsim dağ sporlarının yapılabildiği bir merkez olarak ön plana çıkan Hakkari'de doğa severler 15 kilometrelik yürüyüş yapıp kentteki doğal güzelliklere dikkat çekti.

TURGUT SARI / HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Hakkari son zamanlarda  doğaseverlerin bir numaralı tercihi haline geldi.

2.jpg

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi dağcılar ile doğa severler kenti tanıtmaya devam ediyor.

1.jpg

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç’un da eşlik etiği dağcı ve doğaseverler Hakkari’ye 15 kilometre uzakta bulunan Ava Ore Şelalesine yürüyüş düzenledi.

5.jpg

Karla kaplı dağların arasında bulunan ve büyüleyici doğası dikkat çeken Ava Ore Şelalesi çevresinde gezinti yapan 15 doğasever hem çevre temizliği yaptı hem de bölgede bulunan hayvanlara yem verdi.

Doğaseverlerden Cahit Şahin, “Pazar günümüzü iyi değerlendirmek için Hakkari’den buraya 15 kilometrelik bir yürüyüş parkuru ile geldik. Özelikle kışın burası kar tutmuyor. Bütün halkımızı özelikle de gençlerimizi doğaya bekliyoruz. Gezmek istiyorlarsa her yeri tavsiye ediyoruz. Ova Are, Kaval Şelalesi, Kırıkdağ’daki Çiçek vadisi. Hakkari’nin her bir tarafı cenneti andırıyor. Özelikle Kaval Şelalesine yol yapılmasını istiyoruz” dedi.

3.jpg

Ava Oere Şelalesi önünde Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) pankartı açan doğa severler Hakkari’nin turistik yerlerinde çevre temizliğinin önemine dikkat çektiler.

TREKKNİG HAKKINDA

Trekking doğada, genelde gruplar halinde yapılan, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir. Yürüyüş için uygun ekipman, su ve yeterli gıda alınarak, belirli saatlerde mola verilir ve güzergaha göre toplamda oldukça zorlu iniş, tırmanış ve yürüyüşler gerçekleştirilir.

7.jpg

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.