Diyarbakır’da Newroz resepsiyonu

Diyarbakır’da Newroz resepsiyonu

DTSO öncülüğünde Diyarbakır’da bulunan 17 STK, Diyarbakır’da Newroz Resepsiyonu düzenledi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve 17 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır’da kutlanacak Newroz öncesi resepsiyon düzenledi.Suriçi’ndeki bir otelde düzenlenen resepsiyona Ali Bayramoğlu, Şirin Payzın gibi gazetecilerin yanı sıra yurtdışından gelen konuklar da katıldı.

Diyarbakır iş çevresi ile birlikte siyasetçiler ve Diyarbakırlı sanatçılar da resepsiyonda hazır bulundu.Otelin avlusunda sivil toplum kurumlarının yaktığı Newroz ateşinin ardından resepsiyon için gönderilen mesajlar okundu.

Federe Kürdistan Bölgesi'nden Hewler valisinin mesajı ile Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın da mesajı okundu.

Demirtaş’ın mesajı büyük alkışla karşılandı.Mesajların ardından Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin 2014 yılında baronun aynı otelde düzenlediği Newroz resepsiyonunda yaptığı konuşma sinevizyondan yayınlandı.

Resepsiyon opera sanatçısı Mizgîn Tahîr’in verdiği konserle devam etti.

2-978.jpg

1-20190321063128.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.