Diyarbakır'da barış çağrısına 'Rojava' engeli

Diyarbakır'da barış çağrısına 'Rojava' engeli

Diyarbakır'da savaşa karşı barış çağrısı yapmak isteyen kadınların basın açıklaması, pankartta ve metinde ‘Rojava’ kelimesi geçiyor diye polis engeline takıldı. Kadınlar, oturma eylemi yaptı.

Diyarbakır'da savaşa karşı barışı haykırmak için Şiddetle Mücadele Ağı öncülüğünde Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen kadınların basın açıklaması polis engeline takıldı.

Adliye önüne çok sayıda çevik kuvvet ve yakalama timinin konuşlandırıldığı açıklama öncesinde "Rojava'dan Filistin'e kadınlar savaş istemiyor" yazılı pankarta, 'Rojava' kelimesi geçiyor diye izin verilmedi. Kolluk güçleri, basın metnindeki 'Rojava' kelimesinin de çıkarılmasını istedi. Yaklaşık 40 dakika süren müzakereden sonuç çıkmayınca gözaltı hazırlığı yapan kolluk güçleri, adliyenin önünü çembere aldı.

Kolluk güçlerinin engeline tepki gösteren kadınlar, oturma eylemi kararı aldı. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Esmer Özer, “Savaşa karşı direnmek, sesimizi yükseltmek için buradayız. Bu isteğimiz polis ordusuyla engellenmek isteniyor. Basın metnimizi okumamıza, pankartımızı açmamıza izin vermediler. Biz de 5 dakikalık oturma eylemi kararı aldık” dedi.

Özer’in açıklamasının ardından kadınlar alkışlı oturma eylemine geçti. “Kadınlar savaş istemiyor”, “Kadınlara değil İsrail’e barikat”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” ve “Biji aşiti (Yaşasın barış)” sloganlarının atıldığı oturma eyleminin ardından grup dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.