Diyarbakır, Van ve Mardin'de kayyum protestoları!

Diyarbakır, Van ve Mardin'de kayyum protestoları!

HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının grevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına yönelik protestolar devam ediyor. Protestoların 17. gününde üç kente eylemler vardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasının ardından HDP öncülüğünde başlatılan ve çeşitli kesimlerin destek verdiği eylemler devam ediyor.

DİYARBAKIR:  Bugünkü nöbete HDP’li milletvekilleri ve yurttaşların yanı sıra HDP Ergani, Dicle, Çermik, Çüngüş, Eğil ilçe örgütleri katılım sağladı.  

Oturma eylemine bugün 78’ler Derneği ve Barış Akademisyenlerinden Şebnem Korur Fincancı, Eşber Yağmurdereli ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da katıldı.

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile eyleme katılım sağlayan akademisyenler, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganıyla karşılandı. 
 
Demokrasi Nöbeti’nde basın açıklaması yapılması bekleniyor.

VAN: CHP  İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görevlerinden uzaklaştırılıp yerlerine kayyum atanan HDP’li Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’yı dayanışma ziyaretinde bulundu. HDP İl Örgütü binasında gerçekleşen ziyarette CHP heyeti içerisinde Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da yer alırken, Eşbaşkanlar Ertan ve Avcı’nın yanı sıra partili milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Habib Eksik ile İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak ile Ümit Dede de görüşmede yer aldı.
 
Destekleri dolayısıyla CHP’li Tanrıkulu ve beraberindekilere teşekkürlerini sunan yerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, yürütülen politikaları eleştirdi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise, hükümetin kendisini mahkemelerin yerine koyarak haklarında herhangi bir mahkumiyet kararı olmayan belediye eşbaşkanlarını mahkum ettiğini söyledi.
 
MARDİN: Aralarında yerlerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ ile birlikte Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk’ün de  bulunduğu partililer, oturma eylemi yaptı. 

Oturma eyleminin ardından konuşan DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Öztürk, kayyum atamaları ile halk iradesinin gasp edildiğini ifade etti.

1-20190904142741.jpg2-20190904142741.jpg3-20190904142741.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.