DİTAM İzmir’de barış çalıştayı düzenledi!

DİTAM İzmir’de barış çalıştayı düzenledi!

Diyarbakır Merkezli Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) İzmir’de "Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü" konulu bölgesel çalıştay düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER - İZMİR

DİTAM’ın "Toplumsal Barış Ağı Geliştirme Projesi’ kapsamında İzmir’de düzenlendiği bölgesel çalıştayda Türkiye'de barışın yeniden tesisi konusunda Sivil Toplum Örgütlerinin rolü ele alındı. 

Çalıştaya İnsan Hakları Derneği Eski Başkanı Akın Birdal, DİTAM Başkanı Mehmet Vural, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, İzmir ve çevre ilerdeki sivil toplum örgütü tesilcileri ile Diyarbakır, Batman, Urfa, Malatya, Van ve Hakkari’den STÖ temsilcileri ile aktivistler katıldı. 

Best Western Hotel Konak’ta  iki oturum şeklinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DİTAM Başkanı Mehmet Vural, çalıştaya katılan herkese teşekkür etti.

Vural, 'Toplumsal Barış Ağına' üye olan 14 ilden 91 sivil toplum örgütü temsilcisi ve aktivistin içinde olduğunu söyledi. 

Toplumsal barış ağını Türkiye’nin farklı şehirlerindeki STK’lar ile zenginleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Vural, DİTAM’ın bugüne kadar Diyarbakır, Urfa, Batman, Van, Hakkari illerinde bölgesel toplantılar ile Ankara, Mersin, İstanbul, Antalya ve İzmir’de bölgesel çalıştaylar düzenlediği belirtti.  

DİTAM Başkan Yardımcısı Mesut AzizoğluToplumsal Bağış Ağı Projesi ile ilgili detaylı bilgi verdiği çalıştay Barış Vakfı’ndan Hakan Tahmaz’ın, ‘Türkiye’de Barış Süreci ve Mevcut Durum Değerlendirmesi’ ile devam etti. 

Program, Zeki Gül moderatörlüğünde ‘Toplumsal Barış Süreçlerinde STÖ’lerin Rolü’ konu başlığında katılımcıların düşüncelerini dile getirmesi ile devam etti. 

Çalıştayın ikinci oturumu ise DİTAM Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Yurttaş Moderatörlüğünde, “Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplumun Rolü’ konusu ele alındı. 

İHD Onursal Başkanı Akın Birdal Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümünde dünya liderlerinin kapalı kapıların arkasında savaşa mesai harcadığına dikkat.   

İzmir'deki barış çalıştayı genel değerlendirme ile son bulurken, projenin final toplantısının 2019 Ocak ayında Diyarbakır’da yapılması bekleniyor.

1-827.jpg2-754.jpg2-755.jpg4-497.jpg

5-348.jpg6-253.jpg

10-085.jpg7-172.jpg8-136.jpg

9-086.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.