Dilimli Barajına düşen 3 çocuk kayboldu

Dilimli Barajına düşen 3 çocuk kayboldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dilimli Barajına serinlemek için girdiği öğrenilen 3 çocuk kayboldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Alınan bilgilere göre, Yüksekova ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Dilimli Barajına serinlemek amacıyla giren Mesut Büyüksu ve Orçun ile Olcay Ulalı isimli kardeşten haber alınamıyor. 

Olayın duyulması ile birlikte HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı,Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, jandarma ekipleri ve çok sayıda vatandaş olay yerine gitti.

Dalgıçların ve AFAD ekiplerinin olay yerine zamanında gitmemesi vatandaşların tepkisine neden olurken, arama kurtarma çalışmalarına yarın başlanacağı öğrenildi.

AFAD Hakkari il Müdürlüğü yetkilileri olayı duyar duymaz bölgeye ekip sevk ettiklerini ancak su altı arama ekibi olmadığı için yüzeysel arama çalışması başlattıklarını ifade ettiler. 

Van'dan su altı arama ekibi talebinde bulunduklarını ifade eden yetkililer dalgıç ekibin yarın arama çalışmalarına başlayacağı bilgisini verdi.  

1-20190714050314.jpg

Öte yandan, serinlemek için suya giren çocuklara ait elbiseler barajın kenarında bulundu.

1-20190713225154.jpg

2-20190713225558.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum