Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturma başlatıldı: Mal varlıklarına el konuldu

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturma başlatıldı: Mal varlıklarına el konuldu

Kara para aklamakla suçlanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında soruşturma açıldı. Polat çifti ve ikinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konuldu.

Kara para aklama iddialarıyla gündemde olan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşin Engin Polat hakkından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında çifte yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat çifti ile ikinci derece yakınlarının mal varlıklarına el koyma kararı verdi.

Ayrıca 16 şirket ile 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve vergi kaçakçılığı ile kara para aklama iddialarıyla gündem olan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti.

Raporda Polat ile bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu belirtilen rapora göre, elde edilen hasılat nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildi.

MASAK, bunun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum