Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapıyor.

TBMM'nin 27. Dönem 3. Yasama yılı başladı.

Meclis Genel Kurulu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi.

Erdoğan’ın TBMM’ye girişi sırasında Ak Parti ve MHP’li vekiller ayakta alkışlarken, İYİ Partili vekiller sadece ayağa kalktı. CHP’li ve HDP’li vekiller ise ayağa kalkmadı.

CHP’li vekiller, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu meclise girişi sırasında alkışladı.

TBMM açılışına MHP lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sağlık sorunları nedeniyle katılamadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. dönem 3. yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yürütülen ‘güvenli bölge’ görüşmeleriyle ilgili konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye’nin artık bu konuda kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Geldiğimiz noktada, kendi yolumuza devam etmekten başka çaremiz kalmamıştır. Münbiç dahil, Fırat’tan Irak sınırına kadar oluşturacağımız 30 kilometre derinliğindeki güvenli bölgede bir milyonu yeni yerleşim, yerlerinde, bir milyonu mevcut yerlerde olmak üzere 2 milyon kişiyi iskan etmeyi planlıyoruz.

Uluslararası toplumun desteğiyle inşa edeceğimiz 5 bin nüfuslu 140 köye ve 30 bin nüfuslu 50 ilçeye bir milyon kişiyi yerleştireceğiz. Birlikte çalışma imkanlarını sonuna kadar zorlarız ama bu mümkün değilse de kendi yolumuzu açarız, nitekim şu anda açmaya da başladık.

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem. Bize karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeyi hatırlatmıştır. Ülkemizin yüzde 70'inin 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.