Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari Deneyap teknoloji atölyesini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari Deneyap teknoloji atölyesini açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında aralarında Hakkâri'nin de bulunduğu 30 İldeki Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılışını aynı anda gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde bu yıl üçüncüsü Gaziantep'te düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST2020) katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri'de kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesine canlı yayınla bağlanarak Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve eğitim alan öğrencilerle görüşme gerçekleştirdi.

Canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hakkari'de hizmet veren Deneyap Teknoloji Atölyesi ile ilgili bilgi aktaran Vali İdris Akbıyık, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, Zat-ı Âlilerinize serhat şehrimiz Hakkâri’den saygı ve hürmetlerimizi arz ediyoruz. Şu anda Hakkâri Gençlik Merkezimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyemizde gençlerimizle beraber bu güzel hizmetin açılışı için huzurlarınızdayız. Burada tüm Hakkârililer ve gençlerimiz adına başta Zat-ı Âlileriniz olmak üzere proje paydaşları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım Deneyap Teknoloji Atölyemizde Hakkâri merkez ve Yüksekova ilçemizde toplam 160 öğrencimiz eğitim almaktadır. Milli teknoloji hamlesinde rol alacak gençlerimiz için çok önemli bir fırsat olan Deneyap Teknoloji Atölyemizin İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. "  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz de sizlere çok çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimize şahsım ve milletim adına üstün başarılar diliyorum. Allah gençlerimize zihin açıklığı versin. Rabbim yar ve yardımcıları olsun."

Edirne’ye de canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra canlı yayında aralarında Hakkâri'nin de bulunduğu 30 İldeki Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılışını aynı anda gerçekleştirdi.

1-20200926203419.jpg2-20200926203419.jpg3-20200926203420.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.