Çukurca'da festival coşkusu ikinci gününde!

Çukurca'da festival coşkusu ikinci gününde!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" ikinci gününde devam ediyor. Renkli görüntülere sahne olan festivalde çeşitli etkinlikler ile sürüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle düzenlenen "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali"  ikinci gününde devam ediyor.

Bu yıl ikinci düzenlenen festival kapsamında, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen doğaseverler ve fotoğrafçılar ilçeye akın etti.

Festivalin birinci gününde kayıt yaptıran katılımcılar, ikinci gününde ise bölgeye açılarak doğanın muhteşem karelerini yakalamaya çalıştı. Çocuk tepesinden atlayışlar yapan yamaç paraşütçüleri ise gökyüzüne renk kattı.  

Festival kapsamında Kale Tepe'de kaya tırmanışı gerçekleştirildi. 5 Mayıs’a kadar devam edecek etkinlikler için ilçeye gelen yaklaşık 500 fotoğrafçı da en güzel fotoğrafı çekmek için yoğun çaba sarf etti.

Festivale Ankara’dan katılan Abdurrahman Kurt, 7 arkadaşıyla 2’incisi düzenlenen Çukurca foto safari ve doğa sporları festivaline katıldığını söyledi.

Kurt,” Buradaki ortam çok güzel. Hele ki doğası bir başka güzel. Bölgede güvenlik sorunu da yok. Zap vadisi endemik bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Buraya fotoğrafçı dostları ve tüm turistleri bekleriz” diye konuştu.

Festival kapsamında yamaç paraşütü, dağ tırmanışı, rafting, paintball, trekking, paintball Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Müsabakası gibi 12 farklı kategoride etkinlikler düzenlenecek.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılması beklenen festivalin sonunda fotoğraf dalında dereceye giren fotoğrafçılara çeşitli ödüller verileceği öğrenildi.

5-443.jpg

1-20190503161441.jpg2-20190503161441.jpg

3-827.jpg4-640.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.