Çukurca yolundaki çığ tünelleri hayat kurtarıyor

Hakkari ve çevresinde 2 gündür etkili olan sulu kar, bir çok noktada çığ inmesine neden olurken, Sümbül Dağı altında yapılan çığ tünelleri de hayat kurtarıyor.

Hakkari'de dün başlayan ve aralıklarla etkili olan karla karışık yağmur 17 köy 30 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına, Hakkari-Çukurca karayolunda ise çığ düşmelerine neden oldu. Sümbül Dağın'dan kopan kar kütleleri, çığ tünelinin üzerine düştü. 

ÇIĞ TÜNELLERİ FACİAYI ÖNLÜYOR

Karayolları 11'inci Van Bölge Müdürlüğü'nce Hakkari- Çukurca yolunun 3 noktasına 8 yıl önce yaptırılan 408 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki çığ tünelleri olası faciayı da önledi. Çığ tünelleri sayesinde sürücüler ve yolcular araçlarla çığ altında kalmaktan kurtuluyor.

Yapılan çığ tünellerinin hayat kurtardığını belirten karayolları ekipleri, iki gün önce meydana gelen çığ da tünellerinin kenarlarını 4 iş makinesi ile genişletme çalışmasını yürüttüklerini belirtti.

 

Aaaa-7

Aaa-18

Aa-155

7000-15

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.