Çukurca Belediyesi 'Zap' markası ile EMITT fuarında

Çukurca Belediyesi 'Zap' markası ile EMITT fuarında

Hakkarinin Çukurca ilce belediyesi İstanbul'da 23.sü düzenlenen EMITT fuarına katıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bu sene 23. Yapılan ve 106 ülkenin katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na  (EMİTT) Çukurca Belediyesi Zap Markası olarak TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yerini aldı.

1953 yılında ilçe statüsü kazanan Çukurca, tarihinde ilk defa uluslararası turizm fuarına katılıyor. Görkemli dağlarıyla, Türkiye’nin en temiz sularından olan Zap ile hâlâ eski tarım usulleri ile ekilen toprakları ile, doğa yürüyüşü ve dağ sporları için yaratılmış doğası ile son günlerde adından söz ettiren Çukurca hem turistlerin hem de basının ilgi odağı oldu.. 

2018 yılı Nisan ayında Fotosafari etkinliği ile 180 yerli ve yabancı fotoğrafçıyı ağırlayan Çukurca Belediyesi ve Çukurca Kaymakamlığı, turizm sektörünün de ilgisini çekmeye başladı.

Çukurca Kaymakamı, aynı zamanda Çukurca Belediye Başkanı Temel Ayca 2019 yılında yapılması planlanan fotosafari etkinliği için şimdiden yoğun taleple karşılaştıklarını belirtti.

Gelecek olan fotoğrafçıların beklenenin üstünde olmasından dolayı konaklamaların Çukurcalıların evlerinde yapılacağını söyleyen Temel Ayca, bu durumun ülke insanın bağlarını kuvvetlendirdiğini ve Çukurca’ya yönelik ön yargıların da kırılmaya başlandığını ekledi.

Ayrıca, Çukurca Belediyesi desteği ile kurulan Doğa Sporları Kulubü bünyesinde; dağcılık, rafting, zip line, yamaç paraşütü, dağ bisikleti kollarında sporlar yapılıyor.

Çukurca Belediyesi’nin kuruculuk ettiği Çukurca rafting takımı bu sene dünya şampiyonası milli takım seçmelerine katılıyor.  

Hem Türkiye turizmine  ve yöre halkına çok büyük katkısı olacak bir projeyi de faaliyete geçirdiklerini söyleyen ayça, "Tescillenen 21 adet tarihi kale evlerinin restorasyon çalışmalarına başlanan bu proje ile Çukurca’nın hem yerli hem de yabancı turistlerin cazibe merkezlerinden biri olacak. Yerel halkın en önemli geçim kaynağı olan tarım ürünlerini de markalaştırarak hem turizme hem de ekonomik kalkınmaya katkısı olacak ZAP markasını kurduklarını ifade eden Temel Ayca, bu marka ile hem Çukurca’nın tanıtımına katkı olacak hem de üretimi arttırarak ekonomik kalkınma sağlanacak." dedi.

EMIT Fuarı'na tüm bu faaliyetlerini anlatmak ve ZAP markasının ürünleri tanıtmak için geldiklerini anlatan AYÇA, Çukurca’ya yerli ve yabancı turistleri beklediklerini ilk gün olmasına rağmen beklenmedik yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını söyledi.

1-972.jpg

2-881.jpg3-692.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.