Çiftçilerden elektrik protestosu: 20 gözaltı

Çiftçilerden elektrik protestosu: 20 gözaltı

Urfa Viranşehir'de 5 gündür elektrik verilmediği için arazileri susuz kalan çiftçiler lastik yakıp yol kapattı. Polis ve jandarma çiftçilere tazyikli su ve biber gazı sıktı, 20 kişiyi gözaltına aldı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde, 5 gündür tarımsal sulamada kullandıkları elektrikleri kesik olan çiftçiler eylem yaptı.

DHA'nın aktardığına göre Viranşehir’de Mutlu, Yazgüneşi, Talihli, Küçükmutlu, Ceylan, Bağlarbaşı ve Basmaklı Mahallerinde elektriği kesik olan ve sulama yapamayan çiftçiler DEDAŞ Viranşehir İşletme Şefliği binası önünde toplandı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı protestoda çiftçiler lastik yakarak ve taşlarla yolu trafiğe kapattı.

Play Video

Ekili tarlaları sulama sezonunda elektriksiz kalan çiftçiler jandarma ve polis engeliyle karşılaştı. Eylemi sürdüren çiftçilere jandarma TOMA’dan tazyikli su ile biber gazı sıktı. Eyleme katılan 20 çiftçi gözaltına alındı.

AYAN: DEDAŞ ANLAŞMAYA RAĞMEN ELEKTRİĞİ KESTİ 

Eyleme katılan ve buradan paylaşımlar yapan Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, çiftçilere uygulanan şiddet ve gözaltıları kınadı. Çiftçilerin vücutlarındaki darp izlerine ilişkin fotoğraflar da yayınlayan Ayan şu ifadeleri kullandı: "Viranşehir’de DEDAŞ zulmünü protesto etmek isteyen çiftçilere kolluk müdahalesi ve haksız gözaltı yapıldı. En başında beri yanlarında olduğumuz çiftçiler DEDAŞ’ın verdiği sözü tutmadığını, kısmi ödemeler sonucu anlaşmalarına rağmen elektriği kestiklerini, elektrik ve susuzluk yüzünden tarımsal araziler için en önemli zamanda perişan olduklarını dile getiriyor. AKPli yetkililer seçim sonrası kenara çekilerek halk ile DEDAŞ’ı, şimdi de kolluk ile halkı karşı karşıya bırakıyor. Elektrik ve su gibi en temel insani ihtiyaçları için günlerdir haftalardır mücadele etmek zorunda kalan yurttaşlara yapılan saldırılar, gözaltılar zulmü katmerleştiriyor. Biz halkın yanında olmaya devam edeceğiz bu sorun çözülene kadar vazgeçmeyeceğiz!"

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal da DEDAŞ'ın elektrik kesintisine tepki gösterdi. Twitter'dan eylemin videosunu paylaşan Tanal şunları söyledi: "Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çiftçiler, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın borç gerekçesiyle tarımsal sulamada kullandıkları elektriği kesmesi nedeniyle eylem yaptı. Siverek kavşağında kara yolunu trafiğe kapatıp lastik yakan çiftçiler, iktidarın söz vermesine rağmen kendilerini kandırdığını, DEDAŞ’tan kaynaklı elektrik sorununa çözüm üretilmediğini belirtti. Seçim bittikten Şanlıurfa’da alışık olduğumuz hadiseler aynı şekilde yaşanmaya devam ediyor. Şanlıurfalıları kandırıp oylarını alan AKP, yine kenara çekildi. Vatandaşla DEDAŞ, karşı karşıya kaldı. AKP, iktidarda olduğu müddetçe Şanlıurfa’nın elektrik sorunu çözülmez!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.