CHP'li vekiller oturma eylemi başlattı

CHP'li vekiller oturma eylemi başlattı

KHK ile ihraç edildikleri için açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasına tepkiler sürerken, bazı CHP'li vekiller İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in tutuklanmalarının ardından CHP milletvekilleri eylem takvimi oluşturmak üzere toplandı. Toplantının ardından İnsan Hakları Anıtı önüne gitmek isteyen CHP’li vekillerin sokağa girişine izin verilmedi. Bunun üzerine milletvekilleri oturma eylemi başlattı.

Mustafa Balbay, Veli Ağbaba, Necati Yılmaz, Eren Erdem, Ali Haydar Hakverdi ve Utku Çakırözer’in aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri, açlık grevinin 75. gününde gece baskınıyla evlerinden gözaltına alınan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in serbest bırakılmasını istemiş, İnsan Hakları Anıtı önünde 7 saatlik oturma eylemi yapmıştı. Oturma eylemi sonrasında tüm milletvekilleri adına konuşan Veli Ağbaba, “Biz bugün Nuriye ve Semih için buraya geldik. Eğer Nuriye ve Semih yarın akşam saatlerine kadar bırakılmazsa CHP milletvekilleri olarak dönüşümlü olarak süresiz oturma eylemini gerçekleştireceğiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

‘SÖZÜNÜZÜ TUTUN’ KAMPANYASI

Özakça ve Nuriye Gülmen’in tutuklanmalarının ardından dün akşam saatlerinde sosyal medyada CHP’li vekillere yönelik ‘Sözünüzü Tutun’ kampanyası başlatıldı.

CHP milletvekilleri bugün tutuklamalara karşı ortaya konulacak yol haritası için biraraya geldi. Toplantıya, eyleme başından bu yana destek veren milletvekilleri Veli Ağbaba, Şenal Saruhan, Mustafa Balbay, Necati Yılmaz, Eren Erdem, Ali Haydar Hakverdi ve diğer milletvekilleri katıldı.

Bir saatten fazla süren toplantının ardından milletvekilleri saat 13.30’da Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapacaklarını bildirdi.

Ancak, CHP’li vekiller Yüksel Caddesi’nin önünde durduruldu ve sokağa girişlerine izin verilmedi. Eren Erdem Twitter hesabından “AKP’nin OHAL Türkiye’sinde yürümeye bile tahammül yok” dedi.

CHP’li milletvekilleri oturma eylemi başlattı.

dalkgkxxkaev2sj.jpgdalkgkwxgaaf0af.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.