CHP'den Bahçeli'ye tepki, Soylu'dan destek!

CHP'den Bahçeli'ye tepki, Soylu'dan destek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'da yeni bir seçim düşünülebilir" sözleri üzerine CHP kanadından ilk tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Bahçeli'ye destek verdi.

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimleri sonrası İstanbul'daki oy sayımı tartışmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimin tekrarlanabileceğini gündeme getirmesine CHP kanadından ilk tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçeli'nin seçim gecesi AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Binali Yıldırım'ı 3 bin 500 oy öndeyken galip ilan etmesini hatırlattı ve "Bu vicdansızlıktır" sözleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli, seçim gecesi Binali Yıldırım 3500 oy öndeyken "Kazanmak için 1 fazla oy yeterlidir" dedikten 9 gün sonra Ekrem İmamoğlu 15000 oy önde bitirince “Yeni seçim düşünülebilir” dedi.

Bu vicdansızlıktır. Toplum vicdanı rahattır. Bu seçimlerin kazananı Ekrem İmamoğlu'dur.

Özel, Twitter mesajında, ayrıca "Toplum vicdanı rahattır. Bu seçimlerin kazananı Ekrem İmamoğlu'dur" ifadesini kullandı.

Soylu'dan Bahçeli'ye destek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bahçeli'nin sözlerine destek verici açıklamalarda bulundu.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, "Bu seçimin bu tartışmadan yoksun bırakılabilmesi için, Sayın Bahçeli'ye katılıyorum, tekrarlanması bu tartışmaların seçilecek kişileri gölgede bırakmasını ortadan kaldıracaktır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.