CHP, Halk TV ile anlaşmasını sonlandırdı

CHP, Halk TV ile anlaşmasını sonlandırdı

CHP’nin tek taraflı yayın anlaşmasını sonlandırmasına dair açıklama yapan Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halk TV ile olan yayın anlaşması tek taraflı olarak sonlandırdı. Konuya ilişkin yazılı açıklama paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan canlı yayın anlaşmasının tek taraflı fesih edildiğini duyurdu.

Erdem, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi (Sayıştay) denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" dedi.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise sanal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak.

Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.