Çavuşoğlu'ndan AB yaptırımlarına yanıt

Çavuşoğlu'ndan AB yaptırımlarına yanıt

Çavuşoğlu'ndan AB yaptırımlarına yanıt: Ciddiye almaya gerek yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları'nın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yönelik aldığı yaptırım kararı için "Rum kesimini tatmin etmek için alınmış bir karar. Çok da ciddiye almaya gerek yok" dedi.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin sondaj çalışmalarını artıracağını belirten Çavuşoğlu "Eğer Türkiye'ye yönelik böyle karalar alırsanız, faaliyetlerimizi artıracağız, 4. gemiyi de en kısa zamanda göndereceğiz" diye konuştu.

Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rum Kesimi AB'yi arkasına almasın, paylaşım için Rum kesiminin muhatabı KKTC'dir. Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar. Kıbrıs türk halkının hakkını kimseye yedirmeyiz, ne AB’ye ne de başka ülkeye" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.