Çavuşoğlu: Macron terör örgütlerinin hamisi

Çavuşoğlu: Macron terör örgütlerinin hamisi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, "Türkiye NATO’dan dayanışma beklemesin" ifadelerine, "Macron müttefiklerin yanında dursun" şeklinde cevap verdi.

Fransa Cumhurbaşkanının "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Macron bu tür yalpalamalarla Avrupa'nın lideri olamaz. Şu anda Avrupa'da bir boşluk var. 'Lideri ben olayım' diye çabalıyor ama bu suni bir davranıştır. Liderlik, doğal hareketlerle ve politikalarla, liderlik vasfıyla olur. Böyle yapay ve boyunu aşan söylemlerle ya da eylemlerle olmaz" dedi.

Macron, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le Paris’te düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye, bir yandan Suriye taarruzunu oldubitti şeklinde başlatırken diğer yandan NATO'dan dayanışma bekleyemez" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.