Çatışmalarda Yaralanan peşmergeler Moskova'ya götürüldü

Çatışmalarda Yaralanan peşmergeler Moskova'ya götürüldü

IŞİD'e karşı savaşta ağır yaralanan 3 peşmerge tedavi görmek amacıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunuyor.

 
 Raid Yusuf, Heriş Mahmud ve Yarbay Kawa Hüseyin adlı peşmergeler Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından tedavi için Moskova'ya gönderildi.
 
Rûdaw'a konuşan Raid Yusuf, 1991 yılından beri peşmerge olarak görev yaptığını ve IŞİD'e karşı savaşta yaralandığını belirterek, “Daha önce Tahran'a gittim oradaki imkanlar sınırlıydı. Sağ gözümün ağa tabakası zarar görmüş. Bunun sol gözüme olumsuz etkilemeyeceğinden emin olmak için buradayım” dedi. Heriş Mahmud adlı peşmerge ise, IŞİD'e karşı savaşta 2 kez yaralandığını belirterek, “10 kardeşiz, hepimiz peşmergeyiz. Gururla vatan ve toprağımız hizmet ediyoruz” dedi. Kerkük'te yaralandığını dile getiren Heriş Mahmud, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin yaralı peşmegelere daha fazla destek vermesini talep etti.
 
Yarbay Kawa Hüseyin de IŞİD'le savaşta yaralandığını ifade ederek, “23 Ocak'tan beri buradayım. Bir ameliyat oldum. Önümüzdeki günlerde ikinci ameliyat olacağım. İlki başarı geçti”ifadelerini kullandı.
 
IŞİD'e karşı savaşta bin 668 peşmerge şehit düşmüş, 9 bin 725 peşmerge de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.