Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

Çarşımız ve İzmaritlerimiz

 

Kirletmeden temiz tutmak, yıkmadan onarmak, israf etmeden tasarruf sağlamak, dağıtmadan toplamak…

Nasıl ki şahsi olarak nefsimizin, bedenimizin, giyimimizin, hanemizin pak olması gayretine giriyorsak, daima temiz olmasını ve temiz kalmasını arzu ediyorsak; çarşı merkezimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı, mahallemizi de bu hassasiyetle, bu duyarlılıkla sahiplenmeliyiz.

Biz “Temizlik imandandır”. Diyen bir Peygamberin ümmeti olarak nasıl oluyor da bu diyarın kalbi olan şehir merkezimizi bu denli hoş olmayan çirkinliklerin görüntüsüne göz yumuyor, seyirci kalıyoruz?

Caddelerimiz üzerinde şehir çöplüğünü andıran torbasız rast gele gelişi güzel sağa sola yayarak dökülen kömür küllerinin yarın ne denli zararlara yol açacağının farkında mıyız? Geleceğimizin teminatı olan yen nesil gençlerimize bırakacağımız miras çöplük bir çevre mi olmalı? Son yıllarda artan çevre temizliği hassasiyetimize gölge düşürmeyelim, umursamayanlarımızın da toplum olarak bilinçlen(dir)me adına kazanımda olalım…

Evladım çevremizi temiz tutalım derken; çevremize olan hassasiyeti de elden düşürmeyelim. Söylem ve eylem de bir olmalı, birbirini tutmalı. Yoksa talebesine sigara zararlıdır, kullanmayınız! Söyleminde bulunup en kısa zaman diliminde söylediğinin tersini öğrencilerin gözleri önünde uygulamaya kalkanın hayat tarzına ne kadar itibar edildiğinin farkındayız.

Güzel Hakkârilim! Şehir merkezimizin, caddemizin, mahallemizin, sokağımızın güzelliklerine güzellik katalım. Halkın rahat nefes alacağı, güzel bir yaşam yaşayacağı, göreceği ortamlar yaratalım.

İzmaritlerimizi en yakın çöp kutusuna; küllerimizi istifleme noktalarında açık değil torbalar içinde sağa sola dağılmayacak şekilde bırakalım.

Hakkâri bizimdir, yani Hakkârililerindir. Güzellikleriyle, çirkinlikleriyle, temizliğiyle, kirliliğiyle kısacağı insanlığıyla dünyada eşi nadir bulunan bu halkın yeni nesline güzel bir gelecek ve özenecekleri bir hayat bırakalım…

İNSAN SAĞLIĞI VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ İÇİN LÜTFEN ÇÖPLERİMİZİ ÇÖP KUTUSUNA (MERKEZİNE) ATALIM…

Şubat cemresine içimizde ki cemreyle yeniden güzelliklerde dirilmek umuduyla…

Selam ve dua ile…

ekran-alintisi-095.png5-003.png

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum