Bulgaristan’dan peşmergeye eğitim

Bulgaristan’dan peşmergeye eğitim

Bulgaristan Ulusal Gençlik Organizasyonu, Peşmerge Güçleri’ne mayın temizleme ile kimyasal silahlar ve korunma yollarına ilişkin eğitim verecek.


 
Peşmerge Bakanlığı, bugün başkent Erbil’de, Bulgaristan Ulusal Gençlik Organizasyonu’yla Peşmerge Güçleri’ne mayın temizleme ile kimyasal silahlar ve korunma yollarına ilişkin eğitim vermesine yönelik  bir anlaşma imzaladı.
 
Rûdaw’a konuşan Peşmerge bakanlığı  Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Bulgaristan Ulusal Gençlik Organizasyonu’nun Peşmerge Güçleri’ne mayın temizleme ile kimyasal silahlar ve korunma yolları konusunda eğitim vereceğini söyledi.
 
Cabbar Yaver, “Anlaşma, Bulgaristan Erbil Konsolosluğu ve Bulgaristan Ulusal Gençlik Organizasyonu Başkanı’nın katılımıyla imzalandı. Peşmergeden hiçbir karşılık beklenmeden, yapılan anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz” dedi.
 
Peşmerge Bakanlığı yetkilisi ayrıca, “Bulgaristan Hükümeti’nden bir yetkili, Peşmerge Güçleri’ne sağlık alanında da yardım edeceklerine dair teminat verdi” ifadesini kullanarak, kurtarılan bölgelerde ve savaş cephesinde peşmergelere iyi bir hizmet verildiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.