'Bu kadınlar sınırları çok aştı'

Zeki olan her insan güçlüdür. Güçlü olan insan iradelidir. İradeli insan sabırlı ve başarılıdır. Her türlü olumsuzluğa karşı yılmayıp direnen her kadın güçlüdür. Kendisine güvenen, hayatın peşinden değil, hayatı kendine şekillendiren güçlü kadınlar var. Tüm bu deyimleri barındıran güçlü kadınlar tanıdım.

Kadın sadece doğuran, yemek yapan, ev işleriyle uğraşan kişiler olarak bilinmekten siliniyorlar. Hayatın her alanında, her başarının arkasında topuklu ayakkabıların sesi var. İster korkun, ister alkışlayın, dünyayı yönetecek en büyük güç kadınlardadır.

Hakkari ilimiz, kadın varlığı ve kadının sihirli elleriyle aydınlığa doğru gelişiyor. Her alanda gümbür gümbür gelen kadınlar adeta geleceğimize yön veriyor. İş, siyaset, sivil insiyatif, üretim ve kültür etkinliklerinde kadınlar “Bizde varız” diyerek umut saçıyor.

Ümmühan Keskin, başarılı bir proje uzmanıdır. Bölgenin kalkınmasına öncülük eden çok güçlü projelere imza atandır. Eş ve annelik görevinden de biraz kısarak kadınları bir arada toplayıp dernek oluşturdu. Kültür ve geleneğimizi yaşatmak adına üretime geçtiler. Ürünler dünyaya pazarlandı da ilimizde onlara Pazar yeri için bir adres gösteremedik.

Komşu ilimiz Van ve Hakkari iş kadınları dernekleri işbirliği yaparak Van’da bir etkinlik gerçekleştirdiler. Kadının gür sesi ve nefesi olan meslektaşım Elif Ergu Demiral ile “Sınırları Aşan Kadınlar” üzerine imza ve söyleşi günü düzenlediler. Giyimleri, makyajları, adresleri, yaşamları farklıydı ama kadının dili aynıydı.

Cesaretin, başarının, azmin, dayanışmanın ortak dili… Birçok erkeğin göremediği, anlayamadığı, bilmediği dil… (Osman Nuri Yıldız) hariç !

Erkeğe göre kadın daha çok duygusaldır. Mantık ve aklıyla davranış sergileyen ve cesaretini azmiyle birleştiren kadının topuklu ayak sesini duyar gibiyim. Bu kadınlar haddini aştı demesin kimse çünkü “Bu kadınlar sınırları çoktan aştı”…

c9612784-6562-43a4-b4ac-e67fbccea55c.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum