BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Çarşamba günü olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

Kapalı oturumla gerçekleşecek toplantı, Tunus, Norveç ve Çin’in talebi ile gündeme alındı. Pazartesi gerçekleşen olağanüstü toplantı, ortak bir açıklama yapılmadan sonlanmıştı.

AFP haber ajansı, Pazartesi günü yapılan ve ABD’nin çekince koyması nedeniyle yayımlanmayan taslak metne ulaştı. Söz konusu metinde, İsrail’e “yerleştirme çalışmalarını, yıkımları ve evden zorla çıkarmaları durdurma” çağrısı yapılıyordu.

Aynı açıklamada, Güvenlik Konseyi üyeleri, “Doğu Kudüs’te ve Batı Şeria’da artan gerilim ve şiddet nedeniyle duyulan derin endişe” de gile getiriliyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’a Salı günü yaptığı basın toplantısında, ülkesinin pozisyonunun değişip değişmediği soruldu. Price soruya direkt bir yanıt vermedi ve şunları söyledi:

“Ama İsrail hükümetinden ama Filistinli yetkililerden ama da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden gelsin, biz gerilim artırıcı değil düşürücü adımların atılmasını başarmak istiyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.