Bir grup Ezidi Kürt mülteci Yunan sınırında mahsur kaldı

Bir grup Ezidi Kürt mülteci Yunan sınırında mahsur kaldı

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu altı Ezidi Kürt mülteci, yiyecek ve rehberleri olmaksızın Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki ormanlarda mahsur kaldı.

 

Daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa’ya göç etmek için Türkiye sınırından Yunanistan’a geçen bir grup Ezidi Kürt ormanlık alanda mahsur kaldı.  

Rûdaw’a telefon ile video gönderen gruptan bir kişi, kaçakçıların İstanbul’dan Meriç Nehri’ne kendilerini otomobille getirdikten sonra Yunan tarafında 10 saat kadar yürüdükten sonra bir yerleşim yerine varacaklarını kendilerine söylediğini aktardı.  Ancak grup 3 gündür zorlu dağ yolundan ilerlemesine rağmen bir yerleşim yerine ulaşamadı.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 kişilik Ezidi Kürt grup, dağlık ve ormanlık alanda rehberleri olmadığı için kayboldu. Yiyecek ve içecekleri kalmayan Ezidi mülteci grubun takatten düştüğü ve daha fazla yürüyecek durumda olmadıkları öğrenildi.

Rûdaw’a video gönderen isminin açıklanmasını istemeyen Ezidi adam, kızı ve eşi ile birlikte 3 kişinin daha yanlarında olduğunu belirtti. Çaresiz adam kızı ile eşinin susuzluk ve açlıktan adım atamaz duruma geldiğini sözlerine ekledi.

Kendilerine hızla yardım edilmesini isteyen grup, Yunanistan’ın Evrus kentine bağlı Sufli ilçesindeki dağlık ve ormanlık alanda olduklarını belirtiyorlar.

Rûdaw’a video gönderen Ezidi Kürt mülteci, dün öğleden sonra Yunan polisi ve sivil toplum örgütleriyle bağlantı kurduklarını, acilen kendilerine ulaşılacağı şeklinde söz verdiklerini ancak şu ana kimsenin kendilerine yardım etmediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.