Başkale’de 9 kişi, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Başkale’de 9 kişi, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Van’da Depremde hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye – İran sınırında meydana gelen depremde Başkale ilçesinde hayatını kaybeden iki ayrı aileden 8 kişi ile Ferhat Turca gözyaşları içinde köylerinde defn edildi. Dün sabah saatlerinde İran’ın Türkiye sınırındaki Hoy kentinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van Başkale sınır köylerinde yıkıma yol açtı.  Başkale’de 4’ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı, depremde ayrıca 250 konut ile 300 ahırın yıkıldığını, 700 konutta ağır hasar olduğunu açıklandı.

SON YOLCULUKLARINA GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDILAR

En büyük yıkımın yaşandığı Özpınar Mahallesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Reis Furat çocukları Muhammet, Fatma, Defne ve Hasret Furat ile aynı köyden olan Ekrem Tosun, Aydın Tosun ve Hüseyin Tosun ile Güvendik Mahallesi'nde hayatını kaybeden Ferhat Turca'nın cenazaleri camiye getirilerek yan yana dizildi. Merkez Camii'nde öğlen namazı öncesi düzenlenen törene, İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de katıldı. Merkez Caminde alınan cenazeler köyleri Özpınar’a doğru yola çıktı. 

2-20200224121903.jpg3-20200224121903.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.