Barzani ve Merkel’den deprem için taziye mesajı

Barzani ve Merkel’den deprem için taziye mesajı

Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, taziye mesajı yayınladı.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Kürdistan Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesi KDP.info'da mesajı yayımlanan Barzani, Türkiye’de dün akşam meydana gelen deprem nedeniyle bazı vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Barzani, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Alman Hükümeti Basın ve Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel de Elazığ’daki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Merkel mesajında yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.

İnsanların hayatlarından koparıldığını, birçoğunun evlerini kaybettiğini ve bütün vilayetin bu doğal felaketten etkilendiğini aktaran Merkel, "Alman hükümeti adında size taziye dileklerimi ve aynı zamanda aktif destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.