Barış anneleri eylemlerini Meclisten HDP’ye taşıdı

Barış anneleri eylemlerini Meclisten HDP’ye taşıdı

Açlık grevlerine dikkat çekmek için Mecliste eylem yapan anneler, eylemlerini HDP Genel Merkezine taşıdı.

Cezaevlerinde süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla salı gününden bu yana Meclis’te oturma eylemi yapan Barış Anneleri, eylemlerini HDP Genel Merkezinde sürdürecek.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde açlık grevine giren tutukluların anneleri Adalet Bakanı’yla görüşme taleplerinin karşılanması için salı gününden bu yana Meclis’te başlattıkları eylemlerini Hakların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezine taşıma kararı aldı.

Barış Anneleri, bundan sonraki süreçte eylemlerini devam ettireceklerini ve gereken kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacağını aktardı.

Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van gibi illerden gelen 21 anne, Meclis’te HDP’nin Grup Toplantı Salonu’nda eylemlerini 5 gün sonra HDP’ye taşınmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.